Over mijzelf

Mijn naam is Sylvana Pronk en ik woon sinds 2 jaar samen met mijn man en kinderen in Dieren, ingeklemd tussen de Veluwezoom en de Ijssel. Na jaren in de Randstad te hebben gewoond was het tijd voor meer natuur en gemoedelijkheid om ons heen.

Mijn praktijkruimte bevind zich in een mooi oud kerkje, met daarbij een heerlijke moestuin en kas, waar je mij in het seizoen dagelijks kunt vinden. Naast moestuinieren en de natuur in gaan vind ik het heerlijk om te blijven leren. Ook is muziek maken weer terug in mijn leven gekomen. Ik ben dol op spelletjes spelen met het gezin en onze favoriete manier van vakantie vieren is huizenruilen. Daarnaast geniet ik van gezellig met vriendinnen een hapje (niet-ayurvedisch) eten en filosoferen over het leven.

Ayurveda is in 2015 op mijn pad gekomen, via Yoga, een zusterwetenschap uit het oude India, tijdens mijn burn-out. Ik volgde een 2-daagse Ayurvedische voedingscursus en het klopte zo voor mij! Er volgden vele cursussen en uiteindelijk een 4-jarige HBO studie tot Ayurveda Practioner. Mijn studie heb ik afgesloten met een scriptie over Ayurveda en AD(H)D bij basisschool kinderen. De mind (gedachtes en emoties) en body connection vind ik fascinerend en op een holistische manier naar het zenuwstelsel kijken kan zoveel brengen in onze huidige maatschappij.

Naast Ayurveda bestuderen ben ik zelf ook vanaf 2015 gaan experimenteren met Ayurveda en zeker de eerste jaren iets te rigoreus. De Pitta in mij verruilde heel hard werken met heel hard detoxen. Inmiddels is Ayurveda op een zachte gebalanceerde manier een onderdeel van mijn leven geworden en dat van mijn gezin. Het heeft mij van veel lichamelijke kwaaltjes afgeholpen en is het startpunt geweest van deconditioneren en weer leren voelen.

 

 

In 2022 ben ik in aanraking gekomen met Human Design, wat ik inmiddels ook heb omarmd. Als intuïtieve projector vaar ik steeds meer op mijn gevoel en mag ik steeds minder "doen". Mijn 3/5 profiel heeft mij berusting gegeven in mijn manier van leren; uitproberen, vallen en weer opstaan. In 2023 ben ik gestart met de opleiding tot BG5 analist, officieel gezien het "zakelijke" zusje van Human Design, met meer focus op groepsdynamieken. Ik zie het graag als de praktische benadering van Human Design, in toegankelijke taal voor iedereen met focus op jouw definitie; talenten op alle vlakken in het leven. 

Graag deel ik mijn opgedane kennis en ervaring met jou! In de vorm van een persoonlijk voeding- en leefstijladvies, een heerlijke massage, meer inzicht in jouw blauwdruk of met een fijn startpakket om een klein beetje Ayurveda in jouw leven te brengen. 

Ik ben "down to earth" en praktisch in mijn benadering en zie je graag!

Veel liefs, Sylvana

Mijn opleidingen

Opleiding Waar Start Afgerond
BG5 Analist BG5 Business Analist / IHDS 2023 2025
Living Your Design Experience Eraani / De levenskunstenaar 2023  
Human Design level 1 & 2 Reader Training My Human Design Jenna Zoe 2023 2023
HBO Ayurveda Practioner Studies Delight Academy 2017 2022
Diverse nascholingen Vasant Lad; Palmistry, Mending the Mind   AyurPrana 2022 2022
Diverse nascholingen MBK; HSP bij kinderen, Epigenetica, Bloedwaarden lezen, Polyvagaaltheorie Con Amore 2020 2023
Basis Training Course Vedic Astrology Astrovedic Academy 2020 2022
Summer Intensive Ayurveda Seminar Dr. Vasant Lad Euroved   2018
Yin Yoga and Meditation Teacher Training Module 1 Stillness in Yoga 2017 2018
Ayurvedisch Voedings- en Leefstijlcoach Ayurfreddy 2016 2017
SHO Registeropleiding Medische Basiskennis Total Health 2016 2017
Diverse Themalezingen Ayurveda; AD(H)D en Autisme, Ayurveda voor Baby's en kinderen, Menopause Holisan 2017 2023
Basiscursus Ayurvedisch Koken Rada's Kookstudio   2017
Cursus Ayurveda en Kinderen Ayurfreddy   2017
Cursus Ayurveda en de Vrouw Ayurfreddy   2017
Magische Marma en Emoties Ayurfreddy   2017
Basiscursus Ayurvedische Massage Ayurfreddy   2016
Ayurvedische Voedingscursus Ayurfreddy   2015

Wil je contact met ons?

Hoi, ik ben Sylvana, Tushti’s Therapeut

Wie ben je?

Je contactgegevens

Je opmerkingen