Behandelingen

Er vind altijd een korte intake plaats voor een behandeling.

De behandeling zal vervolgens op jouw fysiek en klachten worden afgestemd.

Uitleg behandelingen

Abhyanga

Ayurvedische olie massage

Een ayurvedische massage, ook wel abhyanga genoemd, is een zachte massage met warme, eventueel medicinale, organische olie. Je huid is je grootste orgaan en net als dat je eten verteerd moet worden, moet ook olie verteerd worden door je lichaam. Hier willen we natuurlijk alleen maar gezonde olien voor gebruiken zonder schadelijke stoffen. Het gehele lichaam, inclusief je hoofd, voeten en handen worden gemasseerd. (Natuurlijk mag je altijd aangeven dat je bijvoorbeeld geen oliemassage van je haar wilt) De olie dringt door de huid en hiermee worden de onderliggende weefsels gevoed.

De massage ontspant het lichaam en de geest en heeft een herstellend effect op het lichaam. De massage helpt zodoende goed bij bijvoorbeeld stress, vermoeidheid en slapeloosheid. Het versterkt het immuunsysteem en verbeterd de circulatie in het lichaam van zowel bloed als lymfe. Het verlicht de spierspanning en helpt dus ook goed bij bijvoorbeeld pijn in de nek en rug. De olie voedt de weefsels en hiermee wordt ook het verouderingsproces vertraagd.

Voorwaarden behandeling

  • Zorg ervoor dat je een uur voor de massage niets meer eet.
  • Plan liever geen massage tijdens je menstruatie.
  • Neem donkere of oudere kleding mee zodat eventuele restjes olie of poeder geen kwaad kunnen

Udvartana

Ayurvedische reinigende massage

Een ayurvedische reinigende massage, ook wel udvartana genoemd, is een massage met medicinaal kruidenpoeder. 

De massage brengt warmte en beweging in het lichaam. Vastzittende afvalstoffen worden losgemaakt en de kanalen in het lichaam worden opengemaakt, zodat de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Deze massage word ingezet als er veel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, bij overgewicht en cellulitis. Het verbeterd de circulatie in het lichaam en reinigt de huid.